Life Skills: Cum să studiezi eficient și să-ți boostezi propria memorie

Vin momente în viață când trebuie să te moralizezi singur/ă și să îți duci la capăt sarcinile și îndatoririle. Îți recomand câteva reguli de aur pentru eficientizarea timpului și memoriei. Good luck !

  1. Citește! Hai că nu e chiar atât de greu! Citind îți poți îmbunătăți vocabularul. Când vine vorba despre memorarea unor informații, cel mai bine este să citești, nu neapărat să încerci să le imprimi cu forța în memorie. Învățatul papagalicește (vorbe de duh din popor, știu) nu te ajută foarte tare, decât pe moment. Important este să rămâi cu ceva în urma citirii unei informații/text.
  2. Ascultă un material audio! De cele mai multe ori, ascultarea unui material audio te poate ajuta eficient la memorarea unei informații. Recomand memorarea ei printr-o logică proprie, logică pe care ți-o stabilești singur/ă. De exemplu, să spunem că ai de învățat un text despre corpul uman/anatomie. Încearcă să asemeni fiecare organ sau parte a corpului cu ceva – bila cu o caisă sau femurul cu o bâtă subțire (nu, nu instig la violență :))).
  3. Notează-ți lucrurile esențiale! Și eventual … colorează-le cu markere. Ajută mult. Încearcă să sintetizezi informația și să ajungi la punctele esențiale. Nu te complica prea tare.
  4. Vorbește singur/ă cu voce tare! Lucrul ăsta te ajută să memorezi informațiile care sunt greu de digerat.
  5. Fă-ți schițe mentale! Te ajută mult la organizarea informațiilor în folderele creierului.
  6. Testează-te! Începe să-ți scrii singur/ă informațiile pe o foaie, fără a trage cu ochiul la documentele pe care le-ai citit. La final, observă-ți rezultatele și vezi unde mai ai de lucrat.
  7. Exersează! Folosește-ți skills-urile logice pentru a-ți vedea rezultatele.
  8. Încearcă să mănânci corect și, eventual, să mai faci sport din când în când! Te ajută destul de mult în ideea reținerii unor informații. Mai puțini carbohidrați (seara), mai multă apă (hidratează-te corespunzător și aferent!) și odihnește-te.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *