Creșterea performanței PC-ului cu ajutorul unui stick USB

Cu toții știm că piața electronicelor a crescut, iar achiziționarea unei plăcuțe de memorie RAM  necesită un buget cât de cât măricel (mai ales atunci când ai de gând să faci un upgrade considerabil PC-ului tău).

Microsoft a pus la dispoziție un serviciu ReadyBoost care permite memoriilor USB  să fie transformate în memorie virtuală RAM și, automat, să îmbunătățească performanța calculatorului. Începând cu Windows Vista, ne este pus la dispoziție de către Microsoft un serviciu pe nume ReadyBoost, pe care îl veți găsi în secțiunea de proprietăți ale unui stick de memorie, ori direct în autoplay-ul memoriei flash atunci când aceasta este introdusă în calculator. ReadyBoost permite Windows-ului să folosească memoria nevolatilă a unui stick de memorie sau card SD pentru a îmbunătăți performanța calculatorului.

Această îmbunătățire introdusă direct în Windows se folosește de cache pentru a stoca fișierele folosite recent. Prin intermediul managementului inteligent de memorie introdus odată cu Windows SuperFetch, ReadyBoost se ocupă de fișiere foarte mici care sunt mai greu de accesat pe hard disk-uri.

Pentru a simți o îmbunătățire a rapidităţii sistemului de operare, este nevoie de o memorie flash USB de minimum 1GB. Recomandat este o rație de 1:1 cu memoria RAM, dar ideal este să dedicăm un spațiu de stocare dublu față de memoria calculatorului.

 

Sursă: PlayTech

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *