Boardgaming: KULAMI – joc de strategie!

Produs de: Zoch (2011) 
Jucători: 2
Durată: ~30 min
Complexitate: Mică

Kulami este un joc extraordinar de strategie zen, pentru doi jucători.Tabla de joc este compusă din mai multe placute de lemn, de mărimi și forme diferite, care pot fi aranjate în orice configurație. Obiectivul jocului este de a cuceri cât mai multe plăcuțe, ocupând majoritatea spațiilor de pe acestea. Plăcuțele au fiecare câte un număr de puncte, corespunzăator numărului de spații pe care le conțin.

Setul include:
-17 plăcuțe din lemn de diferite dimensiuni (4 plăcuțe cu 6 spații, 5 plăcuțe cu 4 spații, 4 plăcuțe cu 3 spații, 4 plăcuțe cu 2 spații),
-2 seturi de câte 28 de bile roșii și negre.

Cum se joacă?

1. Fiecare jucător ia câte unul din seturile de bile.

2. Împreună, jucătorii creează o tablă de joc din cele 17 plăcuțe de lemn. Plăcuțele se pot aranja în orice configurație, astfel creându-se mereu altă tablă de joc dacă se dorește, pentru o nouă partidă.

3. Primul jucător plasează o bilă oriunde pe tabla de joc.

4. Fiecare mutare ulterioară se va raporta la bila anterioară plasată, putându-se pune doar pe una dintre liniile, orizontală sau verticală, ce trec prin ultima bilă plasată de adversar, exceptând însă ultimele două plăcuțe pe care s-au pus bile.

5. Jocul continuă până când, respectând regula de plasare, nu se mai poate plasa o altă bilă sau până când unul dintre jucători rămâne fără bile.

6. Plăcuțele pe care nici unul dintre jucători nu a obținut majoritatea sunt considerate neutre și se elimină. Fiecare jucător își numără plăcuțele, iar cel care a strâns cele mai multe puncte câștigă.

7. În caz de egalitate de puncte, jucătorul care are mai puține plăcuțe câștigă, deoarece jocul lui a fost mai eficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *